Οφείλεις στον εαυτό σου ένα εισιτήριο

Δουλεύεις ένα 8ώρο την ημέρα, μπορεί και περισσότερο. Πολλές φορές αισθανόμαστε να πνιγόμαστε και μας φταίει η καθημερινότητα, η ρουτίνα, η δουλειά. Οι μέρες κυλάνε τόσο γρήγορα και άλλο τόσο γρήγορα φεύγουν τα χρόνια. Περιμένεις το Σαββατοκύριακο για να πάρεις μια ανάσα και την πολυπόθητη άδεια για να απομακρυνθείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από όλους. Ξέρεις, δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία, όταν επιστρέφει από ένα ταξίδι ανυπομονεί για το επόμενο. Τα ταξίδια είναι επένδυση! Επέτρεψε στον εαυτό σου να ανακαλύψει νέους τόπους. Μην πάρεις καινούριο κινητό ή νέο αυτοκίνητο. Αγόρασε ένα εισιτήριο για τον προορισμό που σε συναρπάζει. Το να ταξιδεύεις, μοιάζει πολύ με την προσφορά που έχει το φαγητό στον άνθρωπο. Τρέφει το μυαλό και την ψυχή, ανοίγει διάπλατα ορίζοντες ενώ τροφοδοτεί την φωτογραφική σου μηχανή.

Γυρνάς πίσω και χαζεύοντας τις φωτογραφίες σου, νοσταλγείς τις μέρες εκείνες. Να σου πω κάτι; Επιδίωξε να ξαναφύγεις, και μην το αφήσεις για τον επόμενο χρόνο. Κάνε το τώρα που μπορείς και περπατάς, που είσαι υγιής, που έχεις τη θέληση να μάθεις νέα δεδομένα. Ναι! Κάνε το τώρα!

Βάλε ένα κουμπαρά και αποταμίευε για το επόμενο ταξίδι και θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα ξαναφύγεις. Βάλε στόχο να ανακαλύπτεις όσα περισσότερα μέρη μπορείς μιας και τις περιπέτειες τις θυμόμαστε πάντα. Θα τις εξιστορείς και στα παιδιά σου ή ακόμα και στα εγγόνια σου.

Ταξίδεψε είτε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα είτε μόνος σου. Στους γύρω μας φαίνεται περίεργο το να ταξιδεύει κάποιος μόνος του, αλλά πίστεψε με, θα μάθεις τόσα πολλά. Θα συνειδητοποιήσεις τόσα πολλά πράγματα για τον εαυτό σου. Βλέπεις τη ζωή με άλλη οπτική γωνία και εμπνέεσαι από τους ανθρώπους που συναντάς. Με λίγα λόγια θα σου κάνεις παρέα και θα επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες σου. Και μάντεψε! Είναι εθιστικό το να ταξιδεύεις μόνος σου. Για αυτό την επόμενη φορά που κάποιος από τον περίγυρο σου δεν θα είναι διαθέσιμος, μη διαστάσεις να κλείσεις εισιτήριο για εσένα. Σκέψου πόσα θα έχεις να διηγηθείς στους φίλους και τους συγγενείς σου, πόσες προτάσεις θα έχεις να τους κάνεις, πόσες φωτογραφίες θα τους δείξεις από τα μυστηριώδη μέρη και τους «θησαυρούς» που ανακάλυψες μόνος σου!

Για μια μερίδα ανθρώπων τα ταξίδια είναι συνυφασμένα με τις διακοπές, για άλλους είναι στενά συνδυασμένα με τη δουλειά ενώ για άλλους αποτελούν διέξοδο και ευκαιρία για περιπέτειες. Όπως και να έχει, όλοι μας έχουμε ένα κοινό. Όταν απομακρυνόμαστε για λίγο από τον τόπο μας, ξεφεύγουμε, γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, ξεκουραζόμαστε και επανερχόμαστε γεμάτοι με όρεξη για δημιουργία. Μην ξεχνάς πως ο χρόνος κυλά σαν νερό! Η σημερινή ημέρα δεν πρόκειται να ξαναέρθει! Σε συμβουλεύω, εσένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή το άρθρο, να πάρεις ένα κουμπαρά και ένα τετράδιο. Το πρώτο για να ξεκινήσεις να αποταμιεύεις κάθε μέρα και το δεύτερο, για να κάνεις μια λίστα στην οποία θα γράφεις τι θα ήθελες να δεις στον κόσμο και που θες να πας. Ξεκίνα σήμερα!

Οι Greek Travellers, είμαστε εθισμένοι στο να ανακαλύπτουμε νέους, όχι τόσο διάσημους στο κοινό προορισμούς, μικρά διαμαντάκια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθησε μας στο Instagram @greek_travellers_ για ακόμα περισσότερους προορισμούς!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές στην κατηγορία «Travel Tips» του TravelBloggers.gr!

4 σκέψεις σχετικά με το “Οφείλεις στον εαυτό σου ένα εισιτήριο

  1. Σε ορισμένα σημεία είναι ακριβώς οι σκέψεις και το μοττο μας! Το πιο σημαντικό; «Κάνε το τώρα!» Έχει απόλυτο δίκιο το άρθρο, μην αναβάλλεις το ταξίδι γιατί δεν είναι μακριά η μέρα που θα είναι αδύνατον να πας και απλά θα μετανιώνεις! Μπράβο παιδιά, πολύ ωραίο άρθρο!

    Αρέσει σε 3 άτομα

Σχολιάστε